Contact

EHBO Born

Beethovenstraat 10

6137 PZ Sittard

info@ehboborn.nl


Privacy protocol

Opleiding

(laatste wijziging 24.08.2018 © 2018 EHBO Born)

 


Opleidingscursus 


EHBO Born organiseert opleidingen voor het basisdiploma eerste hulpverlener (EHBO). Deze opleiding is inclusief de opleiding reanimatie en AED bediener (Automatische Externe Defibrillator). 


Locatie

De lessen worden verzorgd door een gecertificeerde instructeur. Alle lessen vinden plaats op de in de Multi Functionele Ruimte (MFR) van het Sportcentrum Het Anker , Ankersweg 52 te Buchten.

 

Wanneer?

Op dit moment is er nog geen nieuwe opleiding gepland. Kosten

De kosten voor de cursus bedragen € 175,- , inclusief oefenmateriaal, lesboek en examengeld.

Na inschrijving ontvangt u een factuur voor betaling van de kosten. Mocht de cursus vanwege onvoldoende deelnemers niet doorgaan, dan zal het volledige bedrag teruggestort worden.


De inschrijving is definitief na ontvangst van de gevraagde gegevens en betaling van de kosten.Inschrijven

<De inschrijving is gesloten>Examen en diploma

Het examen wordt afgenomen door examinatoren van het Oranje Kruis. Na het succesvol afleggen van het examen wordt het Diploma Eerste Hulp van het Oranje Kruis aangevraagd. EHBO Born ontvangt deze diploma's en zal deze overhandigen aan de cursisten. Dit is meestal enkele weken na het examen.


Het Oranje Kruis diploma is twee jaar geldig. Om na deze periode voor verlening in aanmerking te komen dient u herhalingslessen te volgen. Dit kan bij EHBO Born, maar dat hoeft niet. Tijdens de cursus ontvangt u meer informatie over de mogelijkheden om bij EHBO Born deze herhalingslessen te volgen.


De minimumleeftijd om aan het examen deel te nemen is 16 jaar.Inlichtingen

Voor inlichtingen: 06-12341505, of via mail info@ehboborn.nl.Vergoeding zorgverzekeraars

Omdat zorgverzekeraars preventieve zorg steeds belangrijker vinden, zijn er meerdere zorgverzekeraars die een EHBO- of reanimatiecursus vergoeden vanuit de aanvullende verzekering.


Op ZorgWijzer staat een overzicht met alle vergoedingen die mogelijk zijn voor een EHBO cursus vanuit de zorgverzekering. De pagina kunt u bekijken op: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus

 


Dit overzicht zal ieder jaar worden bijgewerkt, zodat de vergoedingen, premies en voorwaarden altijd actueel blijven.